Oceanhamnen

Oceanhamnen är en helt ny stadsdel med ambitionen att bli en urban arkipelag där livskvalitet och hållbarhet länkas samman. Här byggs allt med tydligt fokus på miljö och hållbarhet. För dig som väljer att etablera kontor eller bosätta dig här väntas friska kajpromenader, ett annorlunda havsbad och en ny park utöver det vanliga i den gamla torrdockan.

Oceanhamnen är en stadsdel byggd på öar, med kvaliteter utöver det förväntade. Området kompletterar stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder och kontor. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området. Under hösten 2020 har det första bostadsrätterna haft inflyttning och i januari öppnar Oceanhamnens landmärke, Prismahuset- stadens techhub.

Prismahuset – södra Sveriges största techhub.

På första parkett i Oceanhamnen ligger det fantastiska kontorshuset Prisma. Techhubben Hetch kommer vara kärnan i huset som tillsammans med övriga hyresgäster skapar ett alldeles unikt hus med en spännande mix av techstartups och etablerade bolag. För att sätta extra guldkant på arbetsdagen finns en king size takterasss med milsvid utsikt över Öresund.

”Genom Prisma skapar vi en helt ny mötesplats för Helsingborg. Hela huset kommer andas innovation och vara fullt av liv och rörelse. En plats man vill vara en del av.” -Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs.

Intresserad? Läs mer här.

Green Haus – ett WELLhus med innovativa arbetsplatser

Green Haus är kontorshuset där insidan räknas och där medarbetarnas välmående är i fokus. Här finns flexibla möjligheter för såväl storföretagaren som den mobila ensamföretagaren. Byggnaden bygger på sharing conceptet med gemensam frontdesk, coworkingplatser och scen för föreläsningar. Huvudattraktionen kommer troligtvis vara Rooftoop conference med hälften konferensrum och hälften växthus. En plats för möten, yoga, AW, föreläsningar, matlagning eller varför inte stjärnskådning?

Nyfiken? Läs mer här.

World Trade Center och Scandic

Midroc utvecklar konceptet World Trade Center i Oceanhamnen i kombination med Scandic längst ut på piren i Oceanhamnen. Här kommer finnas kontorslokaler i mängd olika storlekar, hotell med 180 rum, restaurang och konferensanläggning och inte minst en skybar med möjligtvis stadens bästa utsikt.

Läs mer här.